Kreme za lice Apoteka Beograd

Apoteka Beograd napravila je 3 linije proizvoda za negu koze, prema starosnim grupama. Prva je za kozu preko 25. druga je za preko 30-35 sa ceramidima, a treca je za preko 50-60 sa hijaluronskom kiselinom.

Prva grupa zove se Pharmaskin linija namenjena za negu  mesovite koze preko 25 godina starosti. Pogodan je za upotrebu kod prvih znakova starenja koze.
Kako se navodi
"Nemasna tekstura krema u kombinaciji aktivnih sastojaka omogućava visok stepen hidratacije i „anti-age“ efekat.Aktivne komponente krema su: morski kolagen, jojobino ulje, vitamin E, UV filter i specijalni vlažeći faktor. Kombinacijom kolagena i jojoba ulja održava se vlažnost kože i ublažava nastajanje bora. Dodatkom posebnog vlažećeg faktora postiže se još veći stepen hidratacije.
Konzervans  je zastupljen u minimalnoj koncentraciji i nisu prisutni parabeni.
Rezultat upotrebe
Redovnom upotrebom koža postaje meka, elastična i zategnuta.
Upotreba
Koristi se ujutru, kao dnevni krem i dobra je podloga za šminku."

Moja ocena je da je jako hidrantna, ne ostavlja masne tragove, lako se razmazuje i vrlo malo je potrebno za celo lice. Ima prijatan,blag, svez miris. Nemojte da brinete ako imate masnu kozu, ne masti tako da ga mozete uvrstiti u svoju rutinu bez bojazni da cete ranije "prosijati" :)
U ovoj liniji postoji dnevni krem, regenerativni krem (nocni), i gel za podrucje oko ociju.
Cena kreme je oko 400 dinara.

Druga grupa je Pharmasens - Kozmetička linija namenjena nezi i zaštiti osetljive kože. Pharmasens preparati obezbeđuju koži dobru hidrataciju. Preparati ove linije sadrže aloju, noćurak, ceramide, vitamine A i E.
Aloe-Vera deluje antiinflamatorno, regeneriše kožu i sprečava pojavu hiperpigmentacionih polja na koži. Emolijentno dejstvo Aloe ogleda se u formiranju tankog filma izgradjenog od mukopolisaharida čiji se efekat vlažne kože poredi sa efektom prirodnog vlazećeg faktora u koži. Izrazito vlaži kožu.
Ulje noćurka je prirodni izvor esencijalnih masnih kiselina, gama-linolne i linoleinske. Obnavlja hidrolipidni sloj kože i sprečava transepidermalni gubitak vode. Reguliše lučenje masnoće, jača otpornost ćelija kože. Izuzetan je “rezervoar” vlage u koži.
Ceramidi ( fosfolipidi, sfingolipidi...) su sastavni deo lipidne membrane kože. Prenose hranljive materije u ćelije kože, regulišu balans vode u koži i štite kožu od spoljašnjih uticaja.

Ova krema, iako nije za moju starosnu grupu jako je prijatna i cini mi se bolja podloga za sminku nego prva. Brzo se apsorbuje, ostavlja kozu glatkom, i ne masti je. Ova krema je gusce,kremastije strukture od  prve. Kad potrosim ovu koju sam gore opisala uzecu nju, jer mi se jako dopada efelat i izgled koze nakon nanosenja. Takodje i ona ima dnevni krem, regenerativni, i antirid gel. Njena cena je oko 600 dinara.

Treca krema je iz Hijaluron kolekcije za negu i regeneraciju kože

Hijaluron kolekcija je namenjena za negu i regeneraciju zrele kože. Pažljivo odabrani aktivni sastojci inkorporirani u kremove izvanredne teksture, obezbeđuju i zadržavaju negovan i zdrav izgled zrele kože nakon redovne upotrebe.
Kozmetički aktivne komponente – hijaluronska kiselina, ceramidi, fitosfingozin, vitamini, visokokvalitetna biljna ulja, supstance za povećanje vlažnosti kože, antioksidansi i UV filteri, prate najnovija naučna saznanja.
Konzervansi su prisutni u minimalnim koncentracijama, pa ne izazivaju iritaciju kože, a obezbeđuju maksimalnu zaštitu preparata tokom predviđenog roka trajanja.
Sofisticirana, blaga i iznenađujuće prijatna mirisna kompozicija Hijaluron kolekcije, deo je poslednje generacije hipoalergenih parfema namenjenih za primenu u kozmetici, što je čini jedinstvenom među sličnim preparatima.

Aktivni sastojci Hijaluron kremova

Molekuli hijaluronske kiseline akumuliraju i vezuju za sebe vodu, i upravo ta osobina daje koži jedrinu i mladost. Starenjem se njena sinteza usporava, količina u koži se smanjuje, gubi se vlažnost i punoća kože.
Ceramidi i fitosfingozin su masne materije i normalni gradivni sastojci kože. Njihova koncentracija u koži sa godinama opada, pa su veoma efikasni aktivni principi namenjeni za lokalnu upotrebu, koji pomažu održanju prirodnog hidro-lipidnog sloja kože, a sprečavaju i oštećenja ćelija kože.
Ulje žutog noćurka sadrži visok procenat γ-linoleinske kiseline. Ona predstavlja esencijalnu masnu kiselinu, koja lokalno primenjena popravlja histološke anomalije kože. Ovo ulje je naročito pogodno za osetljivu, suvu i dehidriranu kožu.
Ulje jojobe koži daje mekoću, smanjuje dubinu bora a hrapavu i ispucalu kožu čini glatkom.
Ulje avokada je veoma je bogato vitaminima A, D i E, koji antioksidativnim delovanjem štite kožu od slobodnih radikala, gubitka vlage i prevremenog starenja, a bogato je i masnim kiselinama i fitosterolima.
Klinički potvrđeni efekti vitamina A su smanjenje finih bora, ublažavanje hiperpigmentacija i mekša koža, dok je vitamin E jedan od najzastupljenijih antioksidanasa u kozmetičkim preparatima.
Ši buter ima povoljne efekte u tretmanu bora i fleka na koži, neguje suvu i dehidriranu kožu, a istovremeno podstiče prirodne odbrambene sposobnosti kože od spoljašnjih uticaja.
UV filteri prisutni u Hijaluron hidrantnom kremu su neškodljivi za svakodnevnu primenu na koži i imaju širok opseg dejstva (UVA i UVB).

I ovu kremu sam probala nekoliko puta, i zaista je jako hifrantna i hranljiva, ali je upravo kako kaze gore za
negu i regeneraciju zrele kože. Nije za masnu i mesoviti, brzo biste prosijali.
Osim toga je i ona jako dobra, dosta se razmazuje, brzo apsorbuje i jako je prijatna.
U ovoj liniji postoji dnevni i regenerativni krem.
Cena svakog od njih je oko 1000 dinara.
Izaberite prema svojim potrebama. Mada su napravljene da odgovaraju odredjenim starossnim grupama, radija obratite paznju na potrebe sopstvene koze, pa prema tome izaberite kremu za sebe.

Puno pozdrava!

Zelim Vam divan dan!


*Update 14/09/2018

Krema sa ceramidima nije vise u ponudi u obliku kao sto je u ovom postu, vec je u narandzastom pakovanju i sa dodatkom Q10 koenzima , koju sam kupila i koristila proslog leta.
Mislim da je ona originalna verzija bila bolja, imala je divan miris, i osecaj na kozi bio je laksi.
Kada se nanese barem meni, ostavlja osecaj tananog filma na licu i to mi se nije dopalo, mada sam kupila hidratantni krem, a ne kremu, bas zato sto je bilo leto...

Volela bih da u ponudu vrate i onu roze jer je bila bas prijatna!



Коментари

  1. Super post! Ja sam uvek u potrazi za dobrom kremom za lice, i mislim da cu sigurno isprobati neku od ovih.

    ОдговориИзбриши
  2. I ja sam uvek u potrazi za dobrom kremom, moracu da isprobam ovu prvu, bas mi super zvuci. ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Svi koji su ih probali nisu se pokajali, a ja sam zadovoljna sa ovom prvom kolekcijom, ali mi se svidja osecaj na kozi kada stavim ovu sa ceramidima cini mi se da je taman za mene. Mislim da osecaj ne vara, i da ako mi prija treba da je koristim, pa makar glasila i da je za macke :) Probajte necete zazaliti!

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови