face

среда, 07. септембар 2011.

Fit Curves

Podstaknuta danasnjom ponudom na jednom od sajtova gde nude clanarinu i usluge kluba Fit Curves za 3900 umesto 12000 dinara, svoje iskustvo cu preneti na vas... Ja nisam platila 12000 i prvi put vidim ovu cifru, ali sam upravo procitala obavestenje da je 12000 cena samo za prvi put kao naknada za usluge kluba (O njima opsirnije dole), a kasnije je od 3500-4500 dinara.

Fit Curves je sistem vezbanja za zene koji je poceo da se odrzava i kod nas, ukljucuje treninge koji traju pola sata, gde svi staju u krug koji se sastoji od sprava za vezbanje i podloga izmedju sprava za vezbe koje pokazuje trener. Za 30 minuta pocetnik uradi 2 kruga, a kasnije to bude 3,4...

U svlacionici imate 2 tus kabine, fen, cetku, i tako dalje. Prostor je uredan i cist, napolju postoji nekoliko parking mesta, to jeste u redu.  Ali posto niko od nas ne ide na treninge da bi se fenirao, nego je poenta u samom treningu, na dalje bavim se time.

Program Fit Curves je poprilicno fascinantan kada cujete za njega, i za ceo taj koncept u kome za 30 min zavrsite trening, trosi se do 500 kcal, ali ne gubite mnogo vremena. I da se vratim jos jednom na ponudu koja me je podstakla da napisem ovaj post- kaze 3900 umesto 12000 za mesec dana treninga i usluge kluba ( ?!?).
Na pitanje sta se podrazumeva pod uslugama kluba, odgovorili su "Između ostalog, pod uslugama spada
- Mogućnost dolaska na trening u bilo koje vreme, tj. kada vama najviše odgovara
- Neograničen broj termina
- Konstantan nadzor ličnog instruktora koji je na raspolaganju svim članicama tokom svakog treninga
- Redovna mesečna merenja kako biste pratile napredak po pitanju izgleda (psihičko poboljšanje ne možemo da merimo mi, to ćete najbolje vi osetiti :)
- Mogućnost korišćenja svih Curves objekata širom sveta besplatno, a ima ih preko 11.000 u 84 zemalja
- Registracija na MyCurves.com gde možete da vodite dnevnik ishrane uz mnoštvo recepata i sugestija po pitanju ishrane i sl. namenjeno isključivo članicama Curves-a…
- Usluga storniranja tj. zamrzavanja članarine u slučaju odsustva/bolesti. Cilj nam je da vam članstvo traje efektivnih mesec dana, jedino što ne uzimamo u obzir je lenjost…"

Znaci pod dodatnu uslugu spada trener... Pritom nije mi jasno zasto stalno potenciraju to licni trener... Trener je covek koji stoji u sredini kruga, i pokazuje kako da skaces. Kraj. I to je ok, i da je tako, ali zasto to "personalni trener"... Dalje registracija na sajt- i to spada u usluge... Ne znam kako uopste da komentarisem! I stavka koriscenja Fit Curves objekata sirom sveta besplatno... Ne znam, meni se cini da su te usluge dodate u naziv ponude da bi ponuda delovala interesantnije i kompleksnije nego sto zaista jeste. Zamrzavanje termina, trener, to je sve ono sto se podrazumeva ili treba da se podrazumeva, to svakako ne spada u dodatne usluge.

A sto se samog vezbanja tice- ako je neogranicen broj termina, zasto cim ja zavrsim jedan termin (30min) ili treci krug, trener kaze da je dosta, ili ode,i tome slicno... Onda je jedan termin dozvoljen. Drugo- nemoguce je da iste vezbe, u istom intervalu tih 30 min, odgovaraju nekome ko ima 25, 35,45,55,65 godina, i 45,60,75 ili 100 kg! To nije ni prirodno,zar ne?
U svakom slucaju, mislim da je cena visoka i za nas standard, a i za kvalitet usluge koja se dobija!
S obzirom da za 2000 mozete platiti mesec dana teretane, plesa, pilatesa, a ovo je duplo vise, a nekad i vise nego duplo, po meni nema opravdanja tolike cene.

Ako imate iskustva sa ovim slobodno komentarisite.
Puno pozdrava! Zelim svima lep dan!

3 коментара:

 1. Draga, za sve si u pravu! Cena je apsurdna! Ali uvek ima ovcica koje ce se navuci (kazu u sebi: ovo je skupo, pa samim tim mora i da je dobro!)
  Ti samo trezveno razmisljas! Stavila si sve na tacnu i sad vidimo da nas neko ocigledno pravi budalama!
  I jos besplatno mozes u drugom gradu da vezbas (ako si na odmoru), jel te, bas je besplatno, 12.000 je bas besplatno ?? :D To je kao kad imas one novogodisnje ponude - cena ulaznice je 50€ i uz nju imate "BESPLATNO" dva pica i hranu ? :)
  Odlican post ! !

  ОдговориИзбриши
 2. Neke stvari nisi dobro shvatili ili ti nisu bile dobro prenesene.

  ОдговориИзбриши