Omiljeno u januaru /January favorites

Drage moje,

zima je tek ovih dana otkrila svoje lice, sa drugim snegom ove godine dosli su nam i nesto hladniji dani.
Ne zalim se, zima je, ali to zahteva posebnu negu, slozicete se.

Pisem Vam o proizvodima koje sam ovog meseca najvise trosila i najvise se radovala :)


Mixa balzam za telo namenjen osetljivoj, suvoj kozi.
Kako nam je zimi uvek jos suvlja koza nego inace, tako je neophodno imati odgovarajuce mleko za telo.
Ovo mi odgovara jer je blagog mirisa, prijatno,bogato lipidima, brzo se apsorbuje, nema parabena ni alkohola.

Sta su lipidi?


Lipidi su jedinjenja različitog sastava po pravilu nerastvorna u vodi, a rastvorna u organskim rastvaračima. Biološki su veoma značajna jedinjenja. Oni su osnovna komponenta bioloških membrana i utiču na njihovu propustljivost, učestvuju u predaju nervih impulsa, stvaraju kontakte među ćelijama, čine energetske rezerve, štite organizam od mehaničkih povreda i formiraju termoizolacionu sloj.
Zbog specifične hemijske strukture, lipidi se sastoje od nepolarnog i polarnog dela.
 Energetska uloga lipida ogleda se u tome što se njihovima razlaganjem oslobađa velika količina energije. Skladište se u ćelijama masnog potkožnog tkiva (rastresito vezivno tkivo), odakle se prema potrebi organizma mogu koristiti. Pod dejstvom hormona masne ćelije vrše hidrolizu (razlaganje) masti u slobodne masne kiseline. Masne kiseline prelaze u krv, a zatim u ćelije koje ih koriste kao izvor energije. Višak šećera u krvi se privremeno skladišti u obliku glikogena, a zatim se trajno čuva u obliku masti. Kada se energetske potrebe organizma ne mogu zadovoljiti hranom, prvo dolazi do razlaganja rezervi glikogena, a zatim se razlažu masti.
Gradivna uloga odnosi se na to što se deo masti koristi za izgradnju i obnovu ćelija i njenih delova. Najpoznatiji strukturni lipidi su:
  • fosfolipidi koji grade ćelijske membrane;
  • holesterol koji pripada steroidima (derivati masti) i takođe gradi ćelijske membrane (osim kod bakterija);
  • voskovi koji obrazuju zaštitni sloj na koži, krznu, perju ili lišću i plodovima biljaka (najpoznatiji je pčelinji vosak od koga pčele prave saće).
Regulatornu ulogu imaju hormoni koji su steroidi. Steroidni hormoni čoveka su polni hormoni i hormoni kore nadbubrežne žlezde, dok su ostali hormoni uglavnom proteini ili derivati aminokiselina.
 Zaštitnu ulogu imaju masno tkivo koje okružuje bubrege i potkožni sloj masti koji predstavlja toplotni izolator.

Jos jedan od razloga sto mi se dopada je taj sto ne ostavlja mastan osecaj na kozi. 
Preporucujem svima!

Nakon Mixa mleka, tu je i Nivea Diamond gloss lak za kosu koji je odlican ucvrscivac, i pruza dobru potporu loknama. Ne bih rekla da je za ravno feniranu kosu, ali ako pravite lokne ovo je svakako jedan od lakova koji ce vam biti dobar saveznik. 
Iako imam prirodne lokne, stavim ga da bi , ali i zbog sjaja koji ostavlja.

Paco Rabanne Black XS i dalje je jedan od mojih favorita.
Paco Rabanne je parfem za sve one koji vole jake , parfeme koji lice na muske. Vise prilici zimskom periodu nego letnjem zbog jacine,a leti svi vise volimo razigrane i lagane note.Koristim ga vec nekoliko godina! Dosta se zadrzava na kozi tako da nije potrebno mnogo ga prskati jer je jak i postojan.  Ima note Kukurek ruze, cveta Tamarinda, roze bibera, brusnice, crne ljubicice, vanile i kakao cveta. . Dugo traje,miris je postojan tako da ovo pakovanje necete brzo potrositi a uvek cete divno mirisati! Vredi svako paru ukoliko ste ljubitelj jakih parfema. Moje preporuke!

Bourjois healthy mix je svima poznat, spremam post samo o njemu, a ovog puta cu reci da je idealan za sve prilike, lagan na kozi, ima slabiju do srednju pokrivnu moc. To je meni sasvim dovoljno, mada za jacu pokrivnost mozete naneti jos jedan sloj na problematicne delove. Daje blistavost i hidrira, savrsen je. Meni odgovara jer imam mesovitu kozu koja se zimi manje masti, mislim da ipak ne bi bio odgovarajuc za one sa masnom kozom koja lako prosija.
Uz njega sam kupila i Healthy mix puder u kamenu- nisam mogla da odolim. Moram reci da retko koristim puder u kamenu, ali njegovo pakovanje je toliko slatko i mami na dodir :) Kupila sam ga da bih, to imala ako mi zatreba, i zaista je odlican. Toliko je lagan i traje, odlicno setuje, kada potrosim kupicu ga ponovo, i preporucujem svima - i sa suvljom i sa masnom kozom!

Nivea Q10 za mesovitu kozu, standardno, vec godinu i nesto koristim ovu kremu, ima je u mnogo postova, odgovara mojoj kozi, za svaki dan je super. Uz nju ponekad koristim i svima znanu Nivea kremu a.k.a. "Plava nicva" :)

China Glaze Sunset Sail i Classics Glamour 215 su lakovi koje sam najvise koristila, mada moram priznati drugi cesce nego prvi. Nekako mi je crvena vise isla, valjda zbog svih praznika i lepih desavanja tokom januara :)



I naravno moj voljeni EOS, ne ispustam ga iz ruku, mirise predivno, a takvog je i ukusa :) U prethodnom postu naci cete vise podataka o njemu, ali ni to nije dovoljno da bih vam opisala moje odusevljenje ovim proizvodom!

Nadam se da Vam se dopada ovaj post, za sva pitanja me mozete kontaktirati, i ostavite komentare ako ste probale ili zelite da probate nesto od ovoga, volela bih da cujem vase misljenje!

Vasa Cica!

Коментари

Постави коментар

Популарни постови