Dahlia Hydra Perfect kolekcija sa matičnim ćelijama alpske ruže

Ako spavate punih 8 sati, to ce osim odmora celog organizma doprineti i vasem izgledu odnosno izgledu vase koze. Hidratacija odnosno unosenje dovoljno tecnosti i dobra ishrana su jos jedan faktor. Ono sto dodatno mozemo da ucinimo za nasu kozu jesu tretmani, kreme, piling, maske za ciscenje, i ostale mazalice kojima pruzamo dodatnu negu i zastitu kozi.

Danas pisem o Dahlia kolekciji sa matičnim ćelijama alpske ruže, koju sam počela da koristim relativno skoro i imam vrlo pozitivno iskustvo.



Malo više o samoj kompaniji Dahlia.


Dahlia d.o.o., registrovana je i bavi se proizvodnjom kozmetičkih, farmaceutskih i hemijskih proizvoda. Osnovana 1924. godine u Beogradu i sa višedecenijskim iskustvom u proizvodnji kozmetičkih i hemijskih proizvoda, danas predstavlja jednu od najstarijih fabrika  u ovoj oblasti na Balkanu. 

Koreni kompanije  Dahlia sežu u 1924. godinu. “Engleska drogeria Union”, prethodnica Dahlie,  u to vreme bila je smeštena u   samom centru Beograda, u ulici Knez Mihajlovaj br.33. Ova drogeria posedovala je laboratoriju, u kojoj su se proizvodili kozmetički preparati, ali se bavila i prodajom najpoznatijih svetskih brendova  kolonjskih voda, parfema, krema , pudera. Kuriozitet je da je “Union”  posedovao i  licencu engleske firme “Elizabet Arden” , koja se u to vreme punila i prodavala u Beogradu.

Početkom 50-tih godina, odlukom državnih organa “Gradska laboratorija”, kako je prethodno preimenovana drogeria “Union”, ulazi u sastav Hemijske industrije Balkan.  Ubrzo se izdvaja kao posebno pravno lice i nastavlja svoj samostalni rad na novoj lokaciji na Dusanovcu pod nazivom Dahlia, gde se nalazila do 1969 godine.
Od 1969god. pa do danas Dahlia se nalazi na lokaciji u Zemunu, gde je sagradjena najmodernija fabrika na prostorima tadašnje Jugoslavije, za proizvodnju isključivo kozmetičkih preparata. Fabrički kompleks se prostire na 2,20 ha zemljišta. Fabrika objedinjava proizvodnju, istrazivačku i administrativnu celinu.
Godine 2004 Dahlia je privatizovana, a od 2008 se nalazi u 100% vlašnistvu Beogradske Beohemije.
Dahlia kaže da je Kolekcija Hydra perfect sačinjena na bazi matičnih ćelija Alpske ruže. Obezbedjuje hidrataciju kože jačajući je i regenerišući zaštitnu barijeru, čime se sprečava transepidermalni gubitak vlage i do 40%. Namenjena je za normalnu i masnu kožu, i prilagodjena je tako da reguliše lučenje lojnih žlezda i apsorbuje višak masnoća uklanjajući neželjeni sjaj. Zahvaljujući posebnim biljnim komponentama koje dopiru do najdubljih slojeva kože obezbedjuje hidrataciju 24 sata. Zaštitni faktor 15 štiti od štetnog UVA i UVB zračenja.

Zasto ja mislim da je ova krema sjajna je to sto je jako prijatna na koži, trenutno oslobadja neprijatnog zatezanja i peckanja, brzo se apsorbuje, odlicna je podloga za sminku.
Tokom ovih hladnih dana koža me je svrbela i peckala, a to je prestalo kada sam pocela da koristim ovu kremu. Njena tekstura je lagana i nežna, ali je ipak izuzetno hranljiva i prava zaštitia od vetra i hladnog vremena. Ima suptilan, blag miris.
Ova krema je na bazi vode, a druge sastojke naci cete ovde 
Osim dnevne kreme koristim i nocnu kremu iy ove kolekcije, kao i kremu za predeo oko očiju, losion za telo sa matičnim ćelijama ruže, a gel za tuširanje koji sam kupila je Passion flower sa uljem avokada.
Noćna krema iz kolekcije sa matičnim ćelijama ruže je formulisana tako da obezbedi podizanje energije ćelija suva i osetljive kože. Mada je moja koža mešovita, ima perioda, kao što je trenutno slucaj, kada je suva i sklona perutanju, ova krema se pokazala odlicno na mojoj koži, oporavljena je, i nema neprijatnog osećaja. Noćna krema služi za regeneraciju i otklanja znake umora tokom noći. Obogaćena je vitaminom E koji štiti kožu od preuranjenog starenja. Sto je duže koristim rezultati su sve vidljiviji, i sve više mi se svidja.

Krema za predeo oko ociju je vrlo lagane, gelaste strukture, bez lepljivog osećaja, i ne smeta ukoliko se preko nje nanosi šminka, jako mi se dopada, i ovo je prva krema za predeo oko očiju koju koristim redovno i osećam da mi prija. Dejstvom kompleksa aktivnih komponenti smanjuju se podočnjaci kao i tamni krugovi ispod očiju. Krema je formulisana tako da spreči pojavu iritacija, a njenim redovnim korišćenjem postiže se efekat odmornih očiju i sprečava starenje kože.

Losion za telo je jako prijatan, i kao i cela ova kolekcija lako i brzo se apsorbuje, mirise prijatno i blago. Ovaj losion pruža dubinski hidratantni tretman koji traje i do 48 sati, baziran je na formuli bogatoj matičnim ćelijama Alpske ruže čiji listovi sadrće poseban zaštitni protein dehydrin koji ima moć da sprečava gubitak vode iz ćelija. Iz ćelija  moćnom PhitoCell tehnologijom izdvojen je i razvijen aktvan sastojak koji tretira suvu i stresiranu kožu i štiti njene ćelije od atmosferskih uticaja, stresa, i prevremenog starenja.
Cela kolekcija koju sam Vam predstavila je meni jako prijala, posebno u ovom vetrovitom periodu za nama, preporucila bih svima koji osećaju potrebu za dodatnom negom da probaju ove proivode, jer su pored izuzetnog kvaliteta i pristupačnih cena.
Puno Vas pozdravljam i želim prijatan vikend!

Коментари

  1. Već u ranim dvadesetima počnu nam pričati priče o tome kako ćemo ubrzo trebati kreme protiv bora i tako sebi osiguraju sigurnu zaradu za sljedećih nekoliko desetaka godina, a cure u ogledalima samo traže neke nove znakove starenja tako da niti ne stignu uživati u svakom dijelu svoga života! Kremu protiv bora koristila sam svega nekoliko puta u životu, više volim bogate kreme za hranjenje i kreme za hidrataciju kože"
    "Za dobru kožu potrebne su briga i njega!" Hvala Cica

    ОдговориИзбриши
  2. Prošle godine je Nobelovu nagradu dobila Elizabeta H. Blekburn sa Instituta "Hauard Hjuz" sa Harvarda za eliksir mladosti. Ona je sa kolegama rešila fundamentalan problem u biologiji - kako se hromozomi u celini mogu kopirati i kako se štite od degradacije. To je otkriće stimulisalo razvoj novih terapeutskih strategija u lečenju zloćudnih bolesti, ali i u istraživanju procesa starenja. Odnosno otkriveno je da se ćelije dele samo određeni broj puta, dok jedan deo krajeva hromozoma, tzv. telomeri, ne nestanu.
    - Samo matične ćelije mogu da preuzmu posao mrtvih ćelija. Ali njih uništavaju slobodni radikali, koje najviše unosimo pušenjem, sunčanjem itd. Proizvodi koji čuvaju matične ćelije su antioksidansi, a što se tiče dermatologije, postoje dve varijante da se aktiviraju matične ćelije - kremama i tabletama.

    ОдговориИзбриши
  3. Matične ćelije imaju sposobnost obnavljanja, a to znači da mogu da poprave određena oštećenja ćelija, dakle nas samih. Da ne ulazimo sad u komplikovana naučna pojašnjenja istraživanja koja se ubrzano vrše, okrenimo se estetici. Poznato je da je mlada koža otporna na bore i razna druga oštećenja zato što matične ćelije u tom uzrastu stalno obnavljaju epiderm. Kako mi gomilamo godine, tako ćelije gomilaju stres i oštećenja nastala usled izlaganja sunčevoj svetlosti, pa se sve teže regenerišu. Dakle, cilj je očuvanje postojećih matičnih ćelija od spoljnih agresora kako bi se što duže samoobnavljale, vršile deobu, to jest popravljale oštećene ćelije kože. Anti-age industrija uveliko i obilato već koristi biljne matične ćelije. I kad „žive“ u voću i povrću, i kad se putem seruma, emulzija, krema i kremica prenesu na našu kožu, one se ponašaju isto: rade ono zbog čega postoje – čuvaju od toksina i UV zračenja.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови