Zimska nega koze

U toku zime koza je suva, iritana, pecka, svrbi, zahteva dodatnu negu. Nega koze naravno zavisi i od tipa koze,ali svakom tipu potrebna je veca azstita nego u drugim godisnjim dobima. U zatvorenim prostorijama zbog grejanja vazduh je isusen a napolju koza je izlozena vetru, hladnoci, i te promene dovode do irititanja i osetljivije koze. Zimske kreme za lice malo su teze, i masnije, ali to je ono sto je kozi potrebno kada su temperatire niske. Dobar deo zimskih krema sadrzi karoten, kao sto Afrodita ima kremu za lice sa vitaminom E i karotenom, odlicna je za zimu. Pruza kozi neophodnu vladu ali i zastitu. Odlicna je za suvu ali i mesovitu kozu. She butter takodje pomoze kozi koja je vec iritirana, isusena ili ispucala, tako da je to sastojak koji treba traziti u kremi za zimu. Uskoro cu napisati post o Alchemy nerafinisanom She buteru koji je odlican za koriscenje na kozi radi preventive, ali i na kozi koja vec trpi posledice. Neven u kremama takodje odlicno stiti, kao ododatak u nekoj kremi ili kupite Neven Krem u Dm drogerijama postoji dobar izbor ovih krema. Vichy i Avene imaju kreme za zastitu od hladnoce, sa zastitnim faktorom takodje. Veliki je asortiman proizvoda koji semogu koristiti u ove svrhe. Osim dnevnih krema,ne zaboravite nocnu negu koja bi trebalo da bude hranljiva, i odredjena prema vasim potrebama (protiv bora, za hidriranje, protiv bubuljica,...), za nego koze oko ociju. Piling je potreban radi ciscenja lica, ali naka ne bude previse agresivan, i ne vise od jednom nedeljno. Sminka u zimskim danima takodje stiti kozu, tako da su tecni puderi savrseni za ovo doba godine jer ce pokriti nesavrsenosti, stititi od vetra, hladnoce, i crvenila. Birajte ih u odnosu na kremu koju koristite, tj neka puder i krema budu na istoj bazi (vodenoj, uljanoj) da biste izbegli otapanje sminke. Prajmer takodje cuva lice i zadrzava sminku duze. Pijte dosta vode. Buteri za telo su odlicna nega za kozu tokom zime, a ima ih u ranim oblicima, preporucujem da potrzite sa Cacao i She buterom ili karotenom.
Mleka za telo pogodna za zimu su Garnier sa javorovim sirupom, Nivea mleko za suvu kozu ili ulje za suvu kozu koja se meni pokaalo kao odlicno. Za usne koristite balzame za negu, moji favoriti su Urban Decay lipLove jer odlicno neguje i daje sjaj, Oriflame univerzalni balzam, i dr fix, i birajte sjajeve i karmine koji sadrze negujuce sastojke. Uskoro vise o proizvodima za negu koze! Zelim Vam divan vikend!

Коментари

  1. super post :)
    ja za usne koristim Carmex u tubici i Blistex conditioning, odlicni su za zimu!
    za telo Balea uljani losion od badema-savrsen

    ОдговориИзбриши
  2. Drago mi je da ti se dopada, pisacu jos detaljnije o ovoj temi, ovo je nesto malo uopsteno...:) Nisam te probala, obraticu paznju! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican post! :)
    Meni je super Nivea mleko za suvu kozu Q10...

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam trenutno na nekoj Baleinoj Afrika kremi za tijelo. I dobro mi je za sada. :-) Zanima me kakvo je ovo na fotografiji? Izgleda primamljivo.

    P.S. Pratim te.
    http://budinjegovana.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови