Kako se izboriti sa vrucinom

U Beogradu, za samo par dana smenila su se bar 3 godisnja doba. Kisa i sveze vreme, vlaga, gumene cizme... Iz toga uskocili smo u japanke, sandale, i 37 stepeni.

Nismo naviknuti na ovu temperaturu i zato danas pisem o tome kako da se izborimo sa ovom vrucinom,negujemo i budemo zadovoljni sami sobom.

Prvo i osnovno je da pruzimo organizmu dovoljno tecnosti kroz vodu, limunadu i cajeve.
Ako provodite vreme napolju, ponesite sa sobom flasicu vode sa kojim cete moci da se rashladite, ali i da nakvasite lice, kozu i osecate se prijatnije dok ste izlozeni suncu i velikoj temperaturi. Bilo bi odlicno da imate prskalicu kojom se mozete osveziti, probajte, videcete da je jako delotvorno!

Bilo bi najbolje da izbegavate izlaganje velikim temperaturama, bar u najtoplijem delu dana (a to je kod nas od 11 do 19 :) ) tako da ovaj savet cesto ne moze biti upotrebljen, ali bar cuvanje izmedju 12 i 16- je izvodljivo.

Koristite zastitu od sunca, u sledecim postovima pisacu o nekim praparatima za tu svrhu, ali koji god da imate koristite ga na delovima tela koji ce biti izlozeni suncu, a to su najcesce lice, ramena, ruke, dekolte i vrat. Ne zaboravite usne!

Naocare i sesiri ce vam takodje biti od pomoci, a i unece promenu u vas stajling, tako da - samo napred!

Cesto vidjam da po vrucini zene nose pustenu kosu, sto mi nije jasno, jer je sa podignutom kosom lakse podnositi vruciu, jer se ne lepi za telo, ne kvari se, vrat i ledja su vam slobodni, i mislim da je sveukupno mnogo prijantije podici kosu u pundjicu ili rep kada su ovakve vrucine u pitanju.


Sto se sminke tice, o tome sam vec pisala u postu Kako spreciti toljenje sminke i tu mozete procitati vise o tome. Ukratko, smanjiti kolicinu sminke-ali koristiti prave proizvode- vodootporne maskare i ajlajnere, lagane kreme u boji umesto pudera, ili samo malo korektora na problematicna mesta... Usne mogu biti kakve god zelite, ali ponesite sa sobom proizvod koji koristite jer ce od osvezavanja i pica sigurno biti potrebno dodatno apliciranje.

Do skorog citanja...


Коментари

Популарни постови