Takozvane akcije

Ovaj post pisem pod snaznim utiskom od danas, koji sam dobila obilazeci parfimerije, a narocito Sephoru i Jasmin.

Radi se o akcijama koje promovisu, rasprodajama i popustima.

U Jasminu postoji naznaka da su parfemi snizeni 40%-50% .Medju njima je i Gucci Rush 1 i 2. Kada sam pogledala koliko sada kosta iznenadila sam se jer pise da je cena nesto oko 6800 dinara.

Nije mi bas bilo jasno (gde je tu popust)  pa sam poglelala kolika je standardna cena (mada znam da je oko 6000), i vidim da je prethodna cena navodno bila nesto vise od 11000 za 75ml.

Znam za sigurno da kada sam prosli put bila u kupovini cena za Gucci Rush nije bila 11000, i da je ta cena od oko 6000 ustvari ona koja je standardna kada nisu popusti.

Ovo ne vazi samo za Gucci Rush, ali njega sam navela kao primer jer njegovu cenu pouzdano znam, a za ostale nisam sigurna koja je prava cena jer ih nisam kupovala.

Ista stvar se desila i u Sephori, sa vise parfema, dakle cena je ista, samo je dodata neka veca koja je oznacena kao prethodna pa je snizena.

Mislim da je vise fer prema potrosacima da i ne objavljuju akcije, ukoliko ih nema, onda ce onaj koga konkretan proizvod zanima doci i uzeti ga, po cena takvoj kakva jeste.

Jasno je da svaka roba ima svoga kupca, i nije rec samo o novcu, vec o tome kako se svi mi kao potrosaci ismevamo.

U zemlji gde je prosecna plata 200 evra, imamo proizvode i parfimerije ili maloprodajne objekte u kojima se prodaju stvari po mnogo vecim cenama nego u drugim zemljama sa mnogo visim standardom.

Sigurna sam da svi vec znate za te Ako prodje-prodje trikove, i pozivam Vas da u komentarima napisete svoja slicna iskustva.

Pozdravljam vas!

Коментари

  1. http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/393871/Lazne-rasprodaje-Pljackaju-nas-i-na-popustima

    Bilo koji outlet u Italiji je jeftiniji od najjeftinije radnje u Beogradu.. Bila, videla, kupila..

    ОдговориИзбриши
  2. Strasno!!! Mene uzasavaju bezobrazno visoke cene dekorativne kozmetike, koja je, u nekim slucajevima cak i do 70% visa nego u nekim drzavama, i zapravo, kod nas ne postoje prava snizenja. Cak i na snizenjima placamo znatno vise odredjene proizvode

    ОдговориИзбриши
  3. Slazem se da kod nas nema pravih snizenja, to je valjda tako pravilno, obrnuto propodcionalno nasem standardu i platama. Hvala na podrsci devojke!

    ОдговориИзбриши
  4. Cisti bezobrazluk!! Sad sam bas uporedjivala cene Clinique - a i FlorMara i onda skontam da su na popustu 30 % skuplji od redovne cene u okruzenju..

    ОдговориИзбриши
  5. Katastrofa kakve su nam cene, a tek 'sniženja'. U drugim zemljama kada je sniženje onda je to pravo sniženje.

    ОдговориИзбриши
  6. Potpuno se slazem...Veruj da sam pocela da zapisujem cene proizvoda koji mi se svidjaju da bih na "akciji" znala da li je zaista snizenje ili ne! >:(
    Primer za OPI lak: Na januarskom snizenju sam ga platila oko 700 i nesto dinara i nisu rasprodate sve nijanse. Sad gledam julski popust i krstim se jer je isti taj lak bas u toj nijansi preko 900din o.O

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To ti je pametno, steta sto niko ne kontrolise sve te navlake i obmane potrosaca. Hvala sto si podelila svoje iskustvo ovde!

      Избриши
  7. To me rastuzuje :(

    Ne pamtim kad sam kupila neki parfem u parfimeriji :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови